Son Yayınlar

Tüm yayınlara kategoriler ve arşiv kısmından hızlıca erişebilirsiniz.
Bazı yayınlar içeriği sebebiyle birden fazla kategoride bulunmaktadır.

NetCad 5.1'de NetMap İle Parsel Bölme (İfraz) İşlemi

22 Haziran 2013

   NetCad'de parsel bölme işlemi çeşitli şekillerde yapılıyor olabilir. Burada NetMap ile nasıl yapıldığını anlatacağım. Sanırım genellikle NetMap kullanılıyor, kullanılması gerekir. Çünkü NetMap bu tür işlemlere özel bir modül olarak geliştirilmiş.

   Öncelikle projemizde basit bir parsel olduğunu varsayalım ve 10 dönümlük bir kısmının satışı yapılacak.  Bu satış yola kenarı olan sınırdan itibaren içeriye doğru olacak. Burada sadece hızlı bir şekilde 10 dönümlük kısmı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Resmi ifraz krokisinin nasıl hazırlandığını, nelerin olması gerektiğini anlatmayacağım, ben de bilmiyorum zaten. (Resimlerin büyük halini görmek için üstlerine tıklayın.)

Proje

Öncelikle NetMap>Otomatik Bölme seçeneği tıklanır.
NetMap

    Aşağıda görüldüğü gibi İfraz penceresi gelir.
   Yeni oluşacak tabakalar için farklı bir tabaka ismi girmenize imkan vermemektedir NetCad, çünkü belli standartlarda projelerin hazırlanması amacını taşımaktadır. Bu, hem sizin, hem de sizin dışınızdaki kullanıcılar için kolaylık sağlamaktadır.
   Pencerenin sağ kısmında, oluşacak yeni sınırın uç noktalarında yeni nokta üretilmesini istiyorsanız, muhtemelen istersiniz, Yeni Nokta Üret seçeneğini tıklayın.
   Alt kısımdaki seçenekler içinde, verdiğimiz örnek için en uygun seçenek Paralel seçeneğidir (diğer seçenekleri kendiniz deneyerek öğrenebilirsiniz). Çünkü yola dayalı olan sınıra, paralel, yeni bir sınır oluşturmak istiyoruz. Paralel seçeneğini tıklıyoruz.
İfraz 

   Bölünecek Alan'ın seçilmesi istenir (NetCad penceresinin alt kısmında açıklama yer alır). Alanın içine tıklıyoruz. Alanı algılamaz ise, F2 seçeneğine tıklayıp, alanın noktalarını sırayla seçerek de alanı gösterebiliriz. (Nokta yakala seçeneğinin seçili olduğuna dikkat edin.)
   Alan işlemini hallettikten hemen sonra Paraleli Alınacak Hattı Göster'meniz istenir. Hattı (sınırı) seçtikten sonra, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, seçtiğiniz sınır kırmızı olur ve Paralel İfraz penceresi gelir. Bu pencerede parselin alanı, seçtiğiniz sınırın uzunluğu (cephe uzunluğu) ve oluşturulacak yeni parselin alanıyla (istenilen alan) ilgili seçenekler yer alır. İstenilen Alanı kısmına 10000 (10 dönüm) yazarak Tamam'a tıklıyoruz.
Paralel İfraz

   Aşağıdaki gibi sarı renkli yeni bir hat oluştu. Hattın önce üst kısmında yer alan nokta için bir pencere gelir. Bu pencerede, sadece yeni noktanın ismiyle ilgili bir işlem yapabiliyoruz. Nokta ismiyle ilgili bir sıkıntınız yoksa Tamam'a tıklarsınız.
Yeni Noktalar İçin Gelen Pencere
   Alt nokta ile ilgili de bir pencere açılır. Tamam deriz.
Yeni Noktalar İçin Gelen Pencere
  Sonuçta aşağıdaki gibi @Parsel üst tabakası ile oluşmuş, yeni hat ve noktalara sahibiz artık.
Projenin Son Hali

Haritacının Dünyası.  [haritacinindunyasi.blogspot.com]

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

 

Haritacının Dünyası'nda ara

Tüm yazılar bana aittir, başka bir siteden veya yayından kopyalanmamıştır. Haritacının Dünyası. Blogger tarafından desteklenmektedir.